10 Şubat 2009 Salı

BİLİNÇLİ TURİZM




Ülkemize çeşitli amaçlarla gelen yerli yada yabancı turistlerin yeteri kadar turizmle ilgili bilgiye sahip olması önemlidir. Bölgemize gelen turistlerede turizm bilincini uyandırmak onların turizme olan ilgisini arttırmaktadır. Gezmek,görmek,öğrenmek ve eğlenmek amaçlı seyahat eden turistlere doğru ve bilinçli bilgilerde aktarmak önemlidir. Ziyaret edilen bölgenin tarihini,kültürel değerlerini, doğasını varolan ilgi çeken değerlerini doğru bir şekilde aktarmak turistlerin o yöre hakkında ilgilerinin artmasını sağlayacaktır. Sadece turistlerin değil yöre halkının turizmin gelişmesini sağlaması açısından en büyük rolü oynamaktadırlar. Yaşadıkları yerin doğal, kültürel,tarihi değerlerine sahip çıkmak ve çevre kirliliğini önlemek turizmin her açıdan gelişmesini sağlayacaktır.
Turizmin ve ekoturizmin tam hammaddelerini oluşturan doğal,tarihi,ve kültürel değerlerin sürekliliğin sağlanması ile turizm pazarlamasındaki en önemli tanıtımın çevre duyarlılığına dayanması, koruma-kullanma dengesine dayalı turizmin fiziksel planlaması ile mümkündür.
Çevreye duyarlı turizmin gelişebilmesi için doğal zenginliklerin, sit alanlarının doğrudan turizm alanı olarak kullanılması yerine bu alanların özelliklerini dikkate alarak diğer alanlarla veya koruma esasları ile ekoturizmin geliştirilmesi önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder